RSS
Bejelentkezés Friss híreket szeretnél? Iratkozz fel!
2016. február 12. péntek - Lídia, Lívia
Biztosítás Világjáró kupon Programajánló Fórum Blog Előfizetés
Hotel Kuponok Nyaralások Világ Itthon Bulvár Életmód Kultúra Tudor first class
A London 2012 rovat támogatója:
Fa

Bejutottak a középfutamba a kajak-kenusok

2012. augusztus 10. | 11:57
A kajakos Dudás Miklós után a nők hasonló számában érdekelt Douchev-Janics Natasa, valamint a kenu egyesek között versenyző Vajda Attila is magabiztosan jutott be a később sorra kerülő középfutamba 200 m-en a londoni olimpia pénteki versenynapján.
Vajdának szerdán nem sikerült megvédenie pekingi címét 1000 m-en, hatodik lett a fináléban, a 200 m pedig nem igazán az ő száma, nem is készült rá külön, így itt meglepetés lenne tőle a jó eredmény. A 29 éves szegedi kenus - aki a napsütés ellen védekezve ezúttal hátrafordított baseball-sapkában lapátolt - ezzel együtt megpróbál helytállni, s az első, bemelegítő pályáján, ahol a hat indulóból mind a hat továbbjutott, ötödik lett. Ebben a számban 12:30 órától rendezik a középfutamokat, ahol már a legjobb nyolc közé kerülésért küzdenek majd a versenyzők.

A háromszoros ötkarikás bajnok Douchev-Janics csütörtökön címvédőként ezüstérmes lett Kovács Katalinnal 500 m-en, a legrövidebb távon azonban mindenképpen szeretné hazavinni az aranyérmet. A Démász-Szeged 30 éves kajakosa tavaly kislánya születése miatt nem indult a szegedi vb-n, előtte azonban 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is megnyerte ezt a számot a világbajnokságon, idén júniusban pedig Európa-bajnok lett Zágrábban. Most is favorithoz méltóan kezdett: győzött előfutamában, így készülhet a 12:50-kor kezdődő második fordulóra, ahol már a szombati döntőbe jutás lesz a tét.
Forrás: MTI
Olaszrizling Szerintünk - Csopaki bortúra
Hét év. Hét éve már, hogy Csopakon, Jásdi István vezényletével saját fóruma van az olaszrizlingnek. Ha mi is szeretnénk többet megtudni, hazánk egyik legnagyobb területen termesztett fehérszőlő fajtájáról, akkor ott a helyünk Csopakon, a szombati Olaszrizling Szerintünk kóstolón, ahol nem csak ízletes nedűk illatát, de tudást is szívhatunk magunkba.
Ismét lehet torkoskodni!
Krúdy Gyula igazi ínyencként a XX. század eleje óta képes írásaival igazi kulináris élvezetet nyújtani, egy-egy mondatával éhséget és szomjúságot kelteni. Az ízek szerelmesei azonban ennél többre vágynak, s ezt meg is kapják február 11-én, ugyanis a Magyar Turizmus Zrt. ezen a napon immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Torkos Csütörtök néven "anyakönyvezett" gasztronómiai akcióját.
Minősítő verseny a magyar ízek becsületéért
Sajnálatos, de magyar konyha mára jócskán elvesztette azt a fajta megbecsülést, amit megérdemelne. És ennek nem csak az új divatételek és a csillaghajhászás az oka. A Tradicionális Magyar Konyha néven futó Országos- és Kárpát-medencei gasztronómiai minősítő verseny célja, hogy a magyar konyha értékeit megőrizze, terjessze és mindenek előtt továbbfejlessze a mai kor igényeinek megfelelően.
Rovat további cikkei
TOP 10
Friss
Maldív üdülés természetes extrákkal Hangar 7 - Ahol tényleg leesik az állunk Pusztai kalandozások a napfény tájain Olaszrizling Szerintünk - Csopaki bortúra Az újjáépült paradicsom - Dubrovnik Amit eddig nem tudtunk a Hindenburg katasztrófáról A majom évébe léptünk Scilly-szigetek - Egy kupac Anglia Franciaország viharban Láttál mát albínó teknőst?
Maldív üdülés természetes extrákkal Hangar 7 - Ahol tényleg leesik az állunk Olaszrizling Szerintünk - Csopaki bortúra Pusztai kalandozások a napfény tájain Láttál mát albínó teknőst? Franciaország viharban Scilly-szigetek - Egy kupac Anglia Nyugtalanító hírek - Veszélyben vannak a legszebb vízi állatok? Tavaszi hírnökök - A virágba borult Svájc Külföldön tavaszi szünetelünk
Világjáró
First Class
Időjárás
8
-2
Fotó
Videó
Vélemény
Utazási ajánlat
Valutaváltó
Válasszon devizát
EUR/HUF
311.830